SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een gerichte vinger- en handdrukmassage die het bestaande evenwicht verstoort, zodat het lichaam een betere balans opzoekt. Shiatsu is een holistische therapie, waarbij lichaam en geest als een geheel wordt gezien.

We beginnen met een intake-gesprek, waarbij duidelijkheid wordt verkregen over de klacht(en) en een behandelplan wordt opgesteld. De behandeling wordt gegeven in een warme praktijkruimte in Heerenveen, waarbij je deels direct op de huid werkt.

Shiatsu werkt uitstekend bij stress-gerelateerde klachten zoals nek- en rugklachten, burn out/ oververmoeidheid en psychische klachten. Tevens zijn er behandelingen voor overbelasting van gewrichten en spieren, bijv. schouder- en RSI-klachten.

Omdat Shiatsu werkt op de balans in je lichaam, is het ook erg geschikt voor het behandelen van ziekten van de spijsverteringsorganen, stoornissen in de stofwisseling, stoornissen van de zintuigelijke organen, ademhalingsziekten, hoge bloeddruk, enz.

In onze cultuur komt men met een klacht bij de dokter. In de Oosterse Geneeskunde is het de taak van de behandelaar iemand gezond te houden, dat wil zeggen preventief te behandelen. Shiatsu wordt daarom tevens als preventieve therapie aangeboden. In mijn praktijk in Heerenveen ontvang ik u graag!